alcron restaurant logo black 01

Inovovaná legenda pražské kuchyně

alcronprague restaurant legenda

Inovovaná legenda pražské kuchyně

Právě na tomto místě se psala historie české kuchyně. Alcron je od roku 1932 etalonem kulinářského umění v zemi, proslulý nejlepší gastronomií a poskytovanými službami. Nyní se svěžím a moderním designem restaurace krásně zdůrazňuje své historické prvky včetně křišťálových lustrů a legendární kvalitu jídla. Plné využití potenciálu místních surovin a etická příprava pokrmů vytváří autentický zážitek pro vaše chuťové pohárky.

Objevujte vzrušující nové chutě. Naše koncepce plant-forward navazuje na bohatou tradici středoevropské kuchyně v modernějším a atraktivnějším hávu. Chuťově bohaté pokrmy na rostlinné bázi, striktně se však tímto směrem nevymezuje. Co to znamená? Můžete se těšit na večeři bez kompromisu se všemi přáteli, vegetariány i masožravci. A co může být lepší.

Klíčová je pro nás kvalita ingrediencí, která v maximální možné míře pochází od lokálních dodavatelů. Na scénu se u nás dostanou často podceňované či méně známé suroviny, díky nimž získá lokální kuchyně další rozměr.

VÁNOCE V ALCRON RESTAURANTU

Obohaťte své svátky o jedinečné kulinářské zážitky v Alcronu.

Na Štědrý den v čase obědů se můžete těšit na rybí polévku, candáta na černo a “sněhovou kouli“. Večeře se ponese ve sváteční atmosféře se speciálním menu od našeho Executive Chef Josefa Křížka.

Na první a druhý svátek vánoční vás zveme na mezinárodní 4-chodové menu s amuse bouche a skleničkou bublin. Budeme se na vás těšit na obědy a večeře.

BUSINESS LUNCH V ALCRONU

business lunch

BUSINESS LUNCH V ALCRONU

S potěšením vás zveme do legendární restaurace ALCRON na nové obědové menu. Eliška pro vás každý týden připravuje originální nabídku předkrmů, hlavních chodů i dezertů v souladu s konceptem „Plant forward“. Dopřejte si polední pauzu se svými kolegy či obchodními partnery v příjemném prostředí a zažijte kulinářské dobrodružství nové generace.

ALCRON RESTAURANT

Legenda, která nikdy nezapomíná na aktuální trendy a touhy svých zákazníků. Láska je totiž ze všech koření nejlepší.

POHOSTINNOST V SOUKROMÍ

Privátní část restaurace s kapacitou pro 20 osob nabízí jedinečný kulinářský zážitek v intimní atmosféře. Je ideálním místem pro obchodní jednání, soukromý oběd nebo večeři a je dokonalým místem pro příjemné stolování v Praze s nádherným původním onyxovým krbem a osvětlením ve stylu art deco.

Alcron Prague – privátní zóna

Privátní část restaurace s kapacitou pro 20 osob nabízí jedinečný kulinářský zážitek v intimní atmosféře. Je ideálním místem pro obchodní jednání, soukromý oběd nebo večeři a je dokonalým místem pro příjemné stolování v Praze s nádherným původním onyxovým krbem a osvětlením ve stylu art deco.

NÁŠ TÝM

Alcron Prague – Petr Kuděj Restaurant Supervisor

Petr Kuděj

Restaurant Supervisor

„Gastronomie je kulinářské umění, které je třeba vnímat všemi smysly. Rád objevuji netradiční kombinace chutí a užívám si komunikaci s hosty. Vždy se dozvím něco nového.

Po studiích a několika stážích ve slunné Itálii jsem se vydal nasbírat pracovní zkušenosti do Anglie. V Česku jsem několik let pracoval pro Zátiší Group v restauraci Mlýnec na pozici Chef de Rang. Později jsem měl příležitost vrátit se do Anglie, konkrétně do hotelu The Hundred House, jako zástupce manažera restaurace. V průběhu epidemie jsem zpátky doma našel uplatnění v Park Hotelu Popovičky, jako číšník a následně i jako vedoucí směny ve firmě Hájek a Boušová, kterou můžete znát pod názvem Ovocný Světozor. Nejvíc si vážím zahraničních zkušeností a všech skvělých kolegů, se kterými jsem měl možnost doposud spolupracovat.“

alcron prague restaurant eliska

Eliška Hromková

Head Chef

Po úzké spolupráci s některými světově proslulými šéfkuchaři včetně Andrewa Clatwothyho z dánské restaurace Meille, thajské šéfkuchařky Dak Wichangoen z kodaňské michelinské restaurace KiinKiin a šéfkuchaře Daniela Georgieva z německé restaurace Ratsstuben, která se pyšní taktéž michelinskou hvězdou, přináší Eliška bohaté znalosti a zkušenosti do Almanac X Prague.

Eliška vytvořila menu Alcron restaurace s cílem vyzdvihnout české suroviny pocházejících z místních zdrojů s důrazem na využití zeleniny jako hlavní ingredience a její kompletní zpracování, což splňuje požadavek na výrobu kvalitních pokrmů.

Co ji v oboru nejvíce baví a proč se rozhodla využít příležitosti k vedení kompletní nabídky gastronomie v Almanac X Prague?

„Na oboru gastromie mě nejvíce baví rozmanitost, možnost se neustále učit novým věcem, objevovat a přijímat nové výzvy, které mě posouvají dál a otvírají mi nové dveře k dalšímu profesnímu posunu. I to je vlastně důvod, proč jsem přijala nabídku být součástí tohoto nového konceptu Almanac X. A pokud během toho mohu potkat hosty, kteří od nás odcházejí spokojeni, tak je to ta nejlepší zpětná vazba, že to, co děláme, má smysl.“

Alcron Prague – Lukáš Hrdý, EAM, FOOD AND BEVERAGE

Lukáš Hrdý

EAM, Food and Beverage

Náš F&B manažer Lukáš, který se po letech strávených v zahraničí vrátil do Čech, je člověk na pravém místě. Gastronomie je pro něj totiž nejen prací, ale hlavně koníčkem. U nás v hotelu dbá na bezproblémový provoz restaurace, baru, terasy a konferenčních prostor. Na ranní kávu rád zavíta do Karlína či Vinohrad, kde je spousta příjemných míst na posezení u dobré kávy, na procházku pak do Stromovky nebo do ikonických uliček Nového Světa.

Alcron Prague – Tomáš Vostradovský, RESTAURANT MANAGER

Tomáš Vostradovský

Restaurant Manager

„Mám to rád, proto to dělám“ Tomášova odpověď na otázku proč zrovna gastronomie. Mám rád dobré jídlo, pití a ruch restaurace. Díky své zvědavosti jsem měl možnost zažít, jak fungují top restaurace v Londýně, Oslu, Kodani a u nás v Praze. Velkou zálibou se mi i díky působení v Grand Cru za dob Honzi Punčocháře stalo víno. Takže se mi postupně podařilo složit sommeliérské zkoušky WSET Advanced a Court of Master Sommeliers Certified.

Tak přijďte, rád se o Vás se svým týmem postarám a najdu tu správnou láhev pro Vás.

NADCHÁZEJÍCÍ UDÁLOSTI

vanoce alcron restaurant
vanoce alcron restaurant

Vánoce v ALCRON Restaurantu

Restaurace
24. 12. 2023
Obohaťte své svátky o jedinečné kulinářské zážitky v Alcronu. Na Štědrý den v čase obědů se můžete těšit na rybí polévku, candáta na černo a “sněhovou kouli“. Večeře se ponese ve sváteční atmosféře se speciálním menu od našeho Executive Chef Josefa Křížka. Na první a druhý svátek vánoční vás zveme na…
Obohaťte své svátky o jedinečné kulinářské zážitky v Alcronu. Na Štědrý den v čase obědů se můžete těšit na rybí polévku, candáta na černo…

Svatomartinské menu v Alcronu!

ALMANAC X PRAGUE
Připravili jsme výtečné menu…
PO
06. 11. 2023

Nové podzimní menu v Alcronu – již brzy!

ALMANAC X PRAGUE
Od 27. září spouštíme nové…
STŘ
03. 10. 2023

ALCRON je zpět – od 1. března 2023

ALMANAC X PRAGUE
Po více než roční…
STŘ
01. 03. 2023

Provozní doba

Pondělí

11:30 – 15:00

Úterý

11:30 – 15:00

18:00 – 23:00

Středa

11:30 – 15:00

18:00 – 23:00

Čtvrtek

11:30 – 15:00

18:00 – 23:00

Pátek

11:30 – 15:00

18:00 – 23:00

Sobota

18:00 – 23:00

Poslední objednávka oběda ve 14:30 hod.
Poslední objednávka večeře ve 21:30 hod.