AlcronxAlmanac leden18295 1 scaled

Josef Křížek

EXECUTIVE CHEF

Josef objel půlku světa a vařil na spoustě zajímavých míst. Přitom chybělo málo, a jeden z talentů současné české gastro scény vůbec nevařil. Když se totiž Josef Křížek rozhodoval, co bude dělat, váhal mezi prací se dřevem a prací s jídlem.

Za to, co umí, vděčí šéfkuchařům a báječným kolegům, od nichž se učil. Hned po maturitě odjel do Londýna a vařil sedm let pod skvělými šéfkuchaři z Austrálie. Poté vařil například v luxusem vonícím Abú Dhabí a pomohl tam otevřít několik restaurací.

Následně zakotvil v Čechách a vařil v týmu fine dining restaurace Augustine a následně ve zcela odlišném konceptu restaurace Červený Jelen.

Čerstvě od září 2023 najdete Josefa Křížka v pražském Alcronu na pozici Executive Chef. „Je to zajímavá změna nejen čistě profesně – z pohledu profesního růstu, ale i tím, že se od masa posouvám mnohem více k zelenině“, vysvětluje Josef. Na jaře 2023 jste Josefa mohli zaregistrovat jako kouče Františka Hrdiny na nejprestižnější kuchařské soutěži Bocuse d’Or, která se konala v pražském O2 Universum (bylo z toho 4. místo).

NÁŠ TÝM

alcronprague bar vit kosik

Vít Kosík

Head Bartender

Vít Košík je Head Bartender Alcron baru a podobně jako Daniel se v gastronomii pohybuje přes 20 let. Prošel různými pozicemi v restauračních kuchyních a zkušenosti v tomto oboru sbíral mimo jiné v Austrálii, kde se zdokonalil v barmanském řemeslu, které mu učarovalo. Pracovat v Alcronu, který je dlouholetou ikonou Pražské gastronomické scény, je pro něj čest.

alcronprague bar daniel prokes

Daniel Prokeš

Bar Manager

Manažer baru, Daniel Prokeš, má přes 20 zkušeností v gastronomii. Začínal v Itálii v kuchyni, kde se naučil pracovat se surovinami a po návratu se postupně vypracoval na pozici barman a později bar manažer. Prošel si několik známých pražských barů a hotelů. Práci v Alcronu vnímá jako velký závazek, „protože je to jeden z mála hotelových barů, který má tak dlouhou historii”, dodává Daniel.

Alcron Prague – Petr Kuděj Restaurant Supervisor

Petr Kuděj

Restaurant Supervisor

„Gastronomie je kulinářské umění, které je třeba vnímat všemi smysly. Rád objevuji netradiční kombinace chutí a užívám si komunikaci s hosty. Vždy se dozvím něco nového.

Po studiích a několika stážích ve slunné Itálii jsem se vydal nasbírat pracovní zkušenosti do Anglie. V Česku jsem několik let pracoval pro Zátiší Group v restauraci Mlýnec na pozici Chef de Rang. Později jsem měl příležitost vrátit se do Anglie, konkrétně do hotelu The Hundred House, jako zástupce manažera restaurace. V průběhu epidemie jsem zpátky doma našel uplatnění v Park Hotelu Popovičky, jako číšník a následně i jako vedoucí směny ve firmě Hájek a Boušová, kterou můžete znát pod názvem Ovocný Světozor. Nejvíc si vážím zahraničních zkušeností a všech skvělých kolegů, se kterými jsem měl možnost doposud spolupracovat.“

Alcron Prague – Lukáš Hrdý, EAM, FOOD AND BEVERAGE

Lukáš Hrdý

EAM, Food and Beverage

Náš F&B manažer Lukáš, který se po letech strávených v zahraničí vrátil do Čech, je člověk na pravém místě. Gastronomie je pro něj totiž nejen prací, ale hlavně koníčkem. U nás v hotelu dbá na bezproblémový provoz restaurace, baru, terasy a konferenčních prostor. Na ranní kávu rád zavíta do Karlína či Vinohrad, kde je spousta příjemných míst na posezení u dobré kávy, na procházku pak do Stromovky nebo do ikonických uliček Nového Světa.

Alcron Prague – Tomáš Vostradovský, RESTAURANT MANAGER

Tomáš Vostradovský

Restaurant Manager

„Mám to rád, proto to dělám“ Tomášova odpověď na otázku proč zrovna gastronomie. Mám rád dobré jídlo, pití a ruch restaurace. Díky své zvědavosti jsem měl možnost zažít, jak fungují top restaurace v Londýně, Oslu, Kodani a u nás v Praze. Velkou zálibou se mi i díky působení v Grand Cru za dob Honzi Punčocháře stalo víno. Takže se mi postupně podařilo složit sommeliérské zkoušky WSET Advanced a Court of Master Sommeliers Certified.

Tak přijďte, rád se o Vás se svým týmem postarám a najdu tu správnou láhev pro Vás.