alcron restaurant logo black 01

Inovovaná legenda pražské kuchyně

Alcron Restaurant 03 25 10247 websize

Inovovaná legenda pražské kuchyně

Právě na tomto místě se psala historie české kuchyně. Alcron je od roku 1932 etalonem kulinářského umění v zemi, proslulý špičkovou gastronomií a poskytovanými službami. Nyní se svěžím a moderním designem restaurace krásně zdůrazňuje své historické prvky včetně křišťálových lustrů a legendární kvalitu jídla. Plné využití potenciálu místních surovin a etická příprava pokrmů vytváří autentický zážitek pro vaše chuťové pohárky.

Objevujte vzrušující nové chutě. Flexitariánská kuchyně navazuje na bohatou tradici středoevropské kuchyně v modernějším a atraktivnějším hávu. Chuťově bohaté pokrmy staví na zelenině a ovoci, striktně se však tímto směrem nevymezují. Co to znamená? Můžete se těšit na večeři bez kompromisu se všemi přáteli – vegetariány i masožravci. A co může být lepší.

Alcron je navíc ideálním místem pro romantické večeře s neodolatelnou atmosférou, kde každý detail přispívá k výjimečnému zážitku.

Klíčová je pro nás kvalita ingrediencí, která v maximální možné míře pochází od lokálních dodavatelů. Na scénu se u nás dostanou často podceňované či méně známé suroviny, díky nimž získá lokální kuchyně další rozměr.

Při rezervaci alespoň 24 hodin předem nabízíme možnost bezplatného parkování, pokud není kapacita hotelových garáží naplněna.

Restaurace byla zahrnuta do prestižního průvodce Gault & Millau a byla oceněna 2 čepicemi.

ALCRON RESTAURANT

Alcron není jen hotel, je to jedno z nejzásadnějších míst moderní české gastronomie. Historické místo, kde se již po desítky let potkává skvělá kuchyně s perfektním servisem a pečlivě vybranými víny.

VÍNO V ALCRONU

Nejdůležitějším atributem při výběru vín pro nás není místo původu, odrůda, ročník či slavné jméno, ale jeho charakter. Proto v našem lístku naleznete jak velmi tradiční vína z vinařství jejichž jméno je pevně vryto do vinařské mapy Evropy již po staletí, tak vína od mladých vinařů, kteří díky své píli a talentu přinášejí nové zážitky do našich sklenic. Ať už je to sklenička, láhev nebo párování s vaším menu, rádi vám pomůžeme vybrat správné víno k vašemu pokrmu či speciální příležitosti.

VÍNO V ALCRONU

almanac 25 05 21750´┐╝ websize

BUSINESS LUNCH V ALCRONU

Alcron bar 03 25 10326 websize

BUSINESS LUNCH V ALCRONU

S potěšením vás zveme do legendární restaurace Alcron na nové obědové menu. Tým kuchařů v čele s Richardem Bielikem pro vás každý týden připravuje originální pokrmy moderní kuchyně. Dopřejte si polední pauzu se svými kolegy či obchodními partnery v příjemném prostředí a zažijte kulinářské dobrodružství nové generace. Při rezervaci alespoň 24 hodin předem navíc nabízíme možnost bezplatného parkování, pokud nebude kapacita hotelových garáží naplněna.

ALCRON RESTAURANT

Legenda, která nikdy nezapomíná na aktuální trendy a touhy svých zákazníků. Láska je totiž ze všech koření nejlepší.

POHOSTINNOST V SOUKROMÍ

AlmanacXAlcronPrague Restaurant 1 ©Marion Payr 5

POHOSTINNOST V SOUKROMÍ

Privátní část restaurace s kapacitou pro 16 osob nabízí jedinečný kulinářský zážitek v intimní atmosféře. Je ideálním místem pro obchodní jednání, soukromý oběd nebo večeři a je dokonalým místem pro příjemné stolování v Praze s nádherným původním onyxovým krbem a osvětlením ve stylu art deco.

NÁŠ TÝM

DSC 8891Z scaled

Richard Bielik

Head Chef

Richard Bielik je absolventem Vysoké školy hotelové v Praze. Tento inovativní a kreativní šéfkuchař zahájil svou profesní kariéru na rodném Slovensku, následně působil v předních pražských hotelech Mandarin Oriental, The Grand Mark, Augustine či Le Palais. Za zmínku jistě stojí i jeho působení v londýnské Kitchen W8 s jednou michelinskou hvězdou nebo podnicích La Bottega Tusarova, Café Lounge či Taro. Jeho posledním působištěm byla restaurace Zem v hotelu Andaz, na jejímž konceptu a úspěchu se podílel od samého počátku.

„Mám rád kreativní prostředí a rozmanitost, proto jsem se rozhodl čelit novým profesním výzvám jako šéfkuchař ALCRON restaurantu. Alcron je pro mě ikonou, místem s obrovskou tradicí a historií, kde působilo mnoho kuchařských hvězd,“ popisuje Richard. „Líbí se mi, jak místo po renovaci vypadá i jakým směrem se ubírá. Je pro mne velkým zdrojem inspirace a navíc se zde pro mne otevírá opravdu široký prostor, který lze dále rozvíjet.“

Nové menu v Alcronu spojuje sezónnost s inovativním přístupem k lokálním surovinám i světovými trendy a technikami, které Richard Bielik oblíbil. Výsledkem jsou pokrmy, které nejenže zaujmou vizuálně, ale i vynikají plnou chutí a propracovaností – komplexnost je zde zřejmá v každém detailu.

Richardovým cílem je nabídnout hostům Alcronu moderní kuchyni v příjemném, přátelském prostředí s otevřenou atmosférou. Místo, kam se budou rádi vracet nejen se svými blízkými, ale i obchodními partnery, a kde si vychutnají pokrmy jak milovníci masa, tak i vegetariáni. Kromě stálého menu, které se pravidelně obměňuje podle dostupnosti surovin a aktuální inspirace, zůstane v nabídce i lunch menu.

Alcron restaurace 03 25 14399 websize

Šimon Hajník

Restaurant Supervisor

Šimona kouzlo gastronomie učarovalo náhodou. První zkušenosti sbíral v nejluxusnějším hotelu v Praze – ve Four Seasons Hotel Prague, kde se zrodila láska na první pohled, která trvá už deset let.

Výzvu v podobě znovuotevření ikonické pražské restaurace Alcron s novým konceptem přijal s nadšením – a stále ho baví. Věří, že jídlo spojuje lidi a pomáhá tvořit vzpomínky, které přetrvávají.

Kromě práce studuje na Vysoké škole ekonomické v Praze, obor Turismus a hospitality management.

Ve volném čase ho nejčastěji najdete na fotbale v Edenu nebo na cestě za nejlepší svíčkovou na smetaně v Česku. Máte tip? Dejte vědět!

Almanac restaurace 30232 websize 1

Josef Křížek

EXECUTIVE CHEF

Josef objel půlku světa a vařil na spoustě zajímavých míst. Přitom chybělo málo, a jeden z talentů současné české gastro scény vůbec nevařil. Když se totiž Josef Křížek rozhodoval, co bude dělat, váhal mezi prací se dřevem a prací s jídlem.

Za to, co umí, vděčí šéfkuchařům a báječným kolegům, od nichž se učil. Hned po maturitě odjel do Londýna a vařil sedm let pod skvělými šéfkuchaři z Austrálie. Poté vařil například v luxusem vonícím Abú Dhabí a pomohl tam otevřít několik restaurací.

Následně zakotvil v Čechách a vařil v týmu fine dining restaurace Augustine a následně ve zcela odlišném konceptu restaurace Červený Jelen.

Čerstvě od září 2023 najdete Josefa Křížka v pražském Alcronu na pozici Executive Chef. „Je to zajímavá změna nejen čistě profesně – z pohledu profesního růstu, ale i tím, že se od masa posouvám mnohem více k zelenině“, vysvětluje Josef. Na jaře 2023 jste Josefa mohli zaregistrovat jako kouče Františka Hrdiny na nejprestižnější kuchařské soutěži Bocuse d’Or, která se konala v pražském O2 Universum (bylo z toho 4. místo).

Alcron Prague – Lukáš Hrdý, EAM, FOOD AND BEVERAGE

Lukáš Hrdý

EAM, Director of Food & Beverage

Náš F&B manažer Lukáš, který se po letech strávených v zahraničí vrátil do Čech, je člověk na pravém místě. Gastronomie je pro něj totiž nejen prací, ale hlavně koníčkem. U nás v hotelu dbá na bezproblémový provoz restaurace, baru, terasy a konferenčních prostor. Na ranní kávu rád zavíta do Karlína či Vinohrad, kde je spousta příjemných míst na posezení u dobré kávy, na procházku pak do Stromovky nebo do ikonických uliček Nového Světa.

NADCHÁZEJÍCÍ UDÁLOSTI

06 ALCRONCLICQUOT
06 ALCRONCLICQUOT

SUN CLUB TERRACE X VEUVE CLICQUOT

Restaurace
01. 06. 2025
Otevřeli jsme novou letní terasu přímo u restaurace Alcron – stylové místo, kde se snoubí skvělé jídlo s ikonickým šampaňským Veuve Clicquot. Přijďte si užít odpolední slunce nebo večerní atmosféru v srdci Prahy. Sun Club Terrace je otevřena ve stejných časech jako naše restaurace: Pondělí: 12:00 – 15:00…
Otevřeli jsme novou letní terasu přímo u restaurace Alcron – stylové místo, kde se snoubí skvělé jídlo s ikonickým šampaňským Veuve Clicquot.…

SVATOMARTINSKÁ HUSA V ALCRONU

ALMANAC X PRAGUE
Restaurace Alcron vás srdečně…
07. 11. 2025

PŘIPRAVTE SE NA BBQ LUNCH PLNÝ PŘEKVAPENÍ!

ALMANAC X PRAGUE
Začínáme 8. června a přinášíme vám…
NE
08. 06. 2025

Sledujte nás také na instagramu

...

20 0

...

17 0

...

29 1

...

19 0

...

10 0

...

33 0

...

20 0

...

31 0

...

45 1

Provozní doba

Pondělí

12:00 – 15:00

Úterý

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Středa

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Čtvrtek

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Pátek

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Sobota

18:00 – 23:00

Poslední objednávka oběda ve 14:30 hod.
Poslední objednávka večeře ve 21:30 hod.