alcron restaurant logo black 01

Inovovaná legenda pražské kuchyně

Almanac brezen VTS 3716

Inovovaná legenda pražské kuchyně

Právě na tomto místě se psala historie české kuchyně. Alcron je od roku 1932 etalonem kulinářského umění v zemi, proslulý nejlepší gastronomií a poskytovanými službami. Nyní se svěžím a moderním designem restaurace krásně zdůrazňuje své historické prvky včetně křišťálových lustrů a legendární kvalitu jídla. Plné využití potenciálu místních surovin a etická příprava pokrmů vytváří autentický zážitek pro vaše chuťové pohárky.

Objevujte vzrušující nové chutě. Naše koncepce plant-forward navazuje na bohatou tradici středoevropské kuchyně v modernějším a atraktivnějším hávu. Chuťově bohaté pokrmy na rostlinné bázi, striktně se však tímto směrem nevymezuje. Co to znamená? Můžete se těšit na večeři bez kompromisu se všemi přáteli, vegetariány i masožravci. A co může být lepší.

Klíčová je pro nás kvalita ingrediencí, která v maximální možné míře pochází od lokálních dodavatelů. Na scénu se u nás dostanou často podceňované či méně známé suroviny, díky nimž získá lokální kuchyně další rozměr.

ALCRON RESTAURANT

Alcron není jen hotel, je to jedno z nejzásadnějších míst moderní české gastronomie. Historické místo, kde se již po desítky let potkává skvělá kuchyně s perfektním servisem a pečlivě vybranými víny.

VÍNO V ALCRONU

Nejdůležitějším atributem při výběru vín pro nás není místo původu, odrůda, ročník či slavné jméno, ale jeho charakter. Proto v našem lístku naleznete jak velmi tradiční vína z vinařství jejichž jméno je pevně vryto do vinařské mapy Evropy již po staletí, tak vína od mladých vinařů, kteří díky své píli a talentu přinášejí nové zážitky do našich sklenic. Ať už je to sklenička, láhev nebo párování s vaším menu, rádi vám pomůžeme vybrat správné víno k vašemu pokrmu či speciální příležitosti.

VÍNO V ALCRONU

Almanac 24 03 VTS 4331 lowres

BUSINESS LUNCH V ALCRONU

Almanac 24 03 VTS 3768 1

BUSINESS LUNCH V ALCRONU

S potěšením vás zveme do legendární restaurace Alcron na nové obědové menu. Tým kuchařů v čele s Richardem Bielikem pro vás každý týden připravuje originální pokrmy v souladu s konceptem „Plant forward“. Dopřejte si polední pauzu se svými kolegy či obchodními partnery v příjemném prostředí a zažijte kulinářské dobrodružství nové generace.

ALCRON RESTAURANT

Legenda, která nikdy nezapomíná na aktuální trendy a touhy svých zákazníků. Láska je totiž ze všech koření nejlepší.

POHOSTINNOST V SOUKROMÍ

Alcron Prague – privátní zóna

POHOSTINNOST V SOUKROMÍ

Privátní část restaurace s kapacitou pro 16 osob nabízí jedinečný kulinářský zážitek v intimní atmosféře. Je ideálním místem pro obchodní jednání, soukromý oběd nebo večeři a je dokonalým místem pro příjemné stolování v Praze s nádherným původním onyxovým krbem a osvětlením ve stylu art deco.

NÁŠ TÝM

richard bielik vyska

Richard Bielik

Head Chef

Richard Bielik je absolventem Vysoké školy hotelové v Praze. Tento inovativní a kreativní šéfkuchař zahájil svou profesní kariéru na rodném Slovensku, následně působil v předních pražských hotelech Mandarin Oriental, The Grand Mark, Augustine či Le Palais. Za zmínku jistě stojí i jeho působení v londýnské Kitchen W8 s jednou michelinskou hvězdou nebo podnicích La Bottega Tusarova, Café Lounge či Taro. Jeho posledním působištěm byla restaurace Zem v hotelu Andaz, na jejímž konceptu a úspěchu se podílel od samého počátku.

„Mám rád kreativní prostředí a rozmanitost, proto jsem se rozhodl čelit novým profesním výzvám jako šéfkuchař ALCRON restaurantu. Alcron je pro mě ikonou, místem s obrovskou tradicí a historií, kde působilo mnoho kuchařských hvězd,“ popisuje Richard. „Líbí se mi, jak místo po renovaci vypadá i jakým směrem se ubírá. Je pro mne velkým zdrojem inspirace a navíc se zde pro mne otevírá opravdu široký prostor, který lze dále rozvíjet.“

Nové menu v Alcronu kombinuje sezónnost s inovativním přístupem k lokálním surovinám i světovými trendy a oblíbenými technikami nového šéfkuchaře. Výslednou fúzí jsou pokrmy, u kterých hosté ocení nejen lákavý vzhled, ale i plnou chuť a propracovanost – prostě komplexnost v pravém slova smyslu.

„Mým cílem je představit plant-forward pokrmy v atraktivní podobě. Tak, aby působily lákavě a lidé toužili po tom je ochutnat. Držet se budu svého tradičního pojetí – pokrmy budou lehké, intenzivně vychucené, komplexní. Menu bude vycházet ze sezónnosti a momentální inspirace. Pravidelně bude obměňováno, aby si hosté mohli užít různorodost,“ vysvětluje Richard.

Richardovým posláním je nabídnout hostům Alcronu zajímavou kuchyni v rodinném, přátelském prostředí s otevřenou atmosférou. V prostředí, kam se budou rádi vracet se svou rodinou, přáteli i obchodními partnery a kde si vychutnají lákavé a chutné pokrmy milovníci masa bok boku s těmi, co preferují pokrmy na rostlinné bázi. Kromě stálého menu, jehož podoba se podle dostupnosti surovin a aktuální inspirace bude pravidelně měnit, zůstane v nabídce Alcronu i lunch menu.

Alcron Prague – Petr Kuděj Restaurant Supervisor

Petr Kuděj

Restaurant Supervisor

Petr říká: „Gastronomie je kulinářské umění, které je třeba vnímat všemi smysly. Rád objevuji netradiční kombinace chutí a užívám si komunikaci s hosty. Vždy se dozvím něco nového.

Po studiích a několika stážích ve slunné Itálii jsem se vydal nasbírat pracovní zkušenosti do Anglie. V Česku jsem několik let pracoval pro Zátiší Group v restauraci Mlýnec na pozici Chef de Rang. Později jsem měl příležitost vrátit se do Anglie, konkrétně do hotelu The Hundred House, jako zástupce manažera restaurace. V průběhu epidemie jsem zpátky doma našel uplatnění v Park Hotelu Popovičky, jako číšník a následně i jako vedoucí směny ve firmě Hájek a Boušová, kterou můžete znát pod názvem Ovocný Světozor. Nejvíc si vážím zahraničních zkušeností a všech skvělých kolegů, se kterými jsem měl možnost doposud spolupracovat.“

Josef Křížek

EXECUTIVE CHEF

Josef objel půlku světa a vařil na spoustě zajímavých míst. Přitom chybělo málo, a jeden z talentů současné české gastro scény vůbec nevařil. Když se totiž Josef Křížek rozhodoval, co bude dělat, váhal mezi prací se dřevem a prací s jídlem.

Za to, co umí, vděčí šéfkuchařům a báječným kolegům, od nichž se učil. Hned po maturitě odjel do Londýna a vařil sedm let pod skvělými šéfkuchaři z Austrálie. Poté vařil například v luxusem vonícím Abú Dhabí a pomohl tam otevřít několik restaurací.

Následně zakotvil v Čechách a vařil v týmu fine dining restaurace Augustine a následně ve zcela odlišném konceptu restaurace Červený Jelen.

Čerstvě od září 2023 najdete Josefa Křížka v pražském Alcronu na pozici Executive Chef. „Je to zajímavá změna nejen čistě profesně – z pohledu profesního růstu, ale i tím, že se od masa posouvám mnohem více k zelenině“, vysvětluje Josef. Na jaře 2023 jste Josefa mohli zaregistrovat jako kouče Františka Hrdiny na nejprestižnější kuchařské soutěži Bocuse d’Or, která se konala v pražském O2 Universum (bylo z toho 4. místo).

Alcron Prague – Lukáš Hrdý, EAM, FOOD AND BEVERAGE

Lukáš Hrdý

EAM, Director of Food & Beverage

Náš F&B manažer Lukáš, který se po letech strávených v zahraničí vrátil do Čech, je člověk na pravém místě. Gastronomie je pro něj totiž nejen prací, ale hlavně koníčkem. U nás v hotelu dbá na bezproblémový provoz restaurace, baru, terasy a konferenčních prostor. Na ranní kávu rád zavíta do Karlína či Vinohrad, kde je spousta příjemných míst na posezení u dobré kávy, na procházku pak do Stromovky nebo do ikonických uliček Nového Světa.

Alcron Prague – Tomáš Vostradovský, RESTAURANT MANAGER

Tomáš Vostradovský

Restaurant Manager

„Mám to rád, proto to dělám“ Tomášova odpověď na otázku, proč zrovna gastronomie. Tomáš má rád dobré jídlo, pití a ruch restaurace. Díky své zvědavosti měl možnost zažít jak fungují top restaurace v Londýně, Oslu, Kodani a u nás v Praze. Velkou zálibou se mu i díky působení v Grand Cru za dob Honzi Punčocháře stalo víno. Tomášovi se postupně podařilo složit sommeliérské zkoušky WSET Advanced a Court of Master Sommeliers Certified.

Tak přijďte za Tomášem a jeho týmem ochutnat skvělé pokrmy a k tomu správnou skelnici č iláhev vína..

NADCHÁZEJÍCÍ UDÁLOSTI

Almanac brezen VTS 3881
Almanac brezen VTS 3881

ALCRON Restaurant přináší prémiové plant-forward menu pod taktovkou nového šéfkuchaře Richarda Bielika

Restaurace
11. 04. 2024
Ikonický ALCRON restaurant oslavil první výročí své nové éry. Při této příležitosti si oblíbené místo všech milovníků gastronomie připravilo nové zajímavé menu, které budete moci ochtunat od 11.4. Jeho autorem je nový šéfkuchař restaurace Alcron, Richard Bielik, osobnost s bohatými profesními zkušenostmi, která přináší svěží vítr na…
Ikonický ALCRON restaurant oslavil první výročí své nové éry. Při této příležitosti si oblíbené místo všech milovníků gastronomie připravilo nové zajímavé…

Sledujte nás také na instagramu

Jak vypadal první den našeho nového šéfkuchaře @richardbielik ?👀 Nahlédněte s námi do zákulisí Alcron restaurace! #alcronrestaurant
.
.
.
.
#richardbielik #sefkuchar #jidlo #kamvpraze #objevprahu #jidlo #restauracepraha #restaurace #visitcz #cesko #mnam
...

Náš sommeliér Tomáš Vostradovský byl vybrán jako jeden z finalistů mezinárodních cen Star wine list za sekci Rakouská vína. Držíme palce do dalšího kola a věříme v umístění v top 3!

A co z portfolia rakouských vín doporučuje @vostrada91
Jeho highlight je Grüner Veltliner Federspiel “Wachauwerk” Grabenwerkst….celý příběh toho mladého progresivního vinařství vám Tomáš rád prozradí osobně v naší restauraci.

Těšíme se na setkání🍷

#foundinalmanac#sommelierprague#alcronrestaurant#winetasting#winepairing#winedegustatation
...

@lujindrakskrivankova x @alcronrestaurantprague coming soon…🤫⚡️ #alcronrestaurant
.
.
.
.
#luskrivankova #art #artist #umelec #umelkyne #praha #praguefoodiemap #kamvprazenajidlo #kamvpraze #gastromapa
...

Příroda se po zimě probouzí a na loukách začínají kvést jarní květiny, bylinky a ve vzduchu je cítit vůně jara!🌸🌷🌼
Na závěr našeho velikonočního menu si nenechte ujít náš desert, který Vás okouzlí svou chutí, vzhledem i vůní, tak jako jarní louka.🍮

Více najdete na: www.alcronprague.cz/events/velikonoce-v-alcronu/
Odkaz na rezervace naleznete v biu.

#prague#gastronomy #plantforward #culinaryart#dessert#experience #lunchordinner #foundinalmanac #cuisine #praguerestaurant#alcronprague#easterrestaurant#eastermenu
...

Hlavní chod našeho velikonočního menu rozhodně zpříjemní Vaše Velikonoce🐰🐣🌸🍴🐰🧄🧅🍃

Jehněčí květové špičky a brzlík, doplněné velikonoční nádivkou, medvědím česnekem a pyré z bílé cibule a jarní zeleniny, jsou lahodnou kombinací velikonočních tradic a čerstvosti jara.

Příjemnou a originální vegetariánskou alternativou je blahodárný korálovec z místní produkce, vypěstovaný přímo v Praze, dále doplněný velikonoční nádivkou, medvědím česnekem, pyré z bílé cibule a jarní zeleniny.

Více najdete na: www.alcronprague.cz/events/velikonoce-v-alcronu/
Odkaz na rezervace naleznete v biu.

#prague#gastronomy #plantforward #culinaryart #experience #lunchordinner #foundinalmanac #cuisine #praguerestaurant#alcronprague#easterrestaurant#eastermenu#springiscoming#springinthekitchen
...

Předkrm našeho velikonočního menu - salát z artyčoků - je doslova esencí jara!🥗🍃👌
Artyčoky, jakožto první zelenina, která v Evropě začíná růst po zimě jsou doplněny krásně zeleným hráškem, jarní cibulkou, fava fazolí, rukolou, mátou a citrónem…cítíte vůni jara?

Více najdete na: www.alcronprague.cz/events/velikonoce-v-alcronu/
Odkaz na rezervace naleznete v biu.

#prague#gastronomy #plantforward #culinaryart #experience #lunchordinner #foundinalmanac #cuisine #praguerestaurant#alcronprague#easterrestaurant#eastermenu#springiscoming#springinthekitchen
...

Velikonoce v Alcronu!🐣🌷🌸🍴🐰🧄🧅🍃

V restauraci Alcron jsou pro nás, souladu s kulinářským směrem plant - forward, klíčové lokální a sezónní suroviny. Ne jinak je tomu v případě našeho velikočního menu, které je esencí přicházejícího jara a velikonočních tradic.

Postupně se podíváme z blízka na jednotlivé chody!🍽️

Předkrm:
- Salát z artyčoků, hrášek, fava fazole, rukola, citrón, máta, jarní cibulka

Hlavní chod:
- Jehněčí květová špička a brzlík, velikonoční nádivka, medvědí česnek, pyré z bílé cibule a jarní zelenina
- Korálovec, velikonoční nádivka, medvědí česnek, pyré z bílé cibule, jarní zelenina (vegetarianská varianta)

Dezert:
- Tartaletka plněná citrónovým krémem, jogurtový mousse, špenát

Velikonoční menu je k dostání po celý týden, od pondělí do pátku jakou součást našeho business lunch menu. Na Velký pátek bude k dostání taktéž k večeři, v sobotu po celý den a pak opět v pondělí k obědu.

Více najdete na: www.alcronprague.cz/events/velikonoce-v-alcronu/
Odkaz na rezervace naleznete v biu.

#prague#gastronomy#plantforward#culinaryart#experience#lunchordinner#foundinalmanac#cuisine#praguerestaurant#alcronprague#easterrestaurant#eastermenu
...

Provozní doba

Pondělí

12:00 – 15:00

Úterý

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Středa

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Čtvrtek

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Pátek

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Sobota

18:00 – 23:00

Poslední objednávka oběda ve 14:30 hod.
Poslední objednávka večeře ve 21:30 hod.