Šimona kouzlo gastronomie učarovalo náhodou. První zkušenosti sbíral v nejluxusnějším hotelu v Praze – ve Four Seasons Hotel Prague, kde se zrodila láska na první pohled, která trvá už deset let.
Výzvu v podobě znovuotevření ikonické pražské restaurace Alcron s novým konceptem přijal s nadšením – a stále ho baví. Věří, že jídlo spojuje lidi a pomáhá tvořit vzpomínky, které přetrvávají.
Kromě práce studuje na Vysoké škole ekonomické v Praze, obor Turismus a hospitality management.
Ve volném čase ho nejčastěji najdete na fotbale v Edenu nebo na cestě za nejlepší svíčkovou na smetaně v Česku. Máte tip? Dejte vědět!
NÁŠ TÝM
Richard Bielik
Head Chef
Richard Bielik je absolventem Vysoké školy hotelové v Praze. Tento inovativní a kreativní šéfkuchař zahájil svou profesní kariéru na rodném Slovensku, následně působil v předních pražských hotelech Mandarin Oriental, The Grand Mark, Augustine či Le Palais. Za zmínku jistě stojí i jeho působení v londýnské Kitchen W8 s jednou michelinskou hvězdou nebo podnicích La Bottega Tusarova, Café Lounge či Taro. Jeho posledním působištěm byla restaurace Zem v hotelu Andaz, na jejímž konceptu a úspěchu se podílel od samého počátku.
„Mám rád kreativní prostředí a rozmanitost, proto jsem se rozhodl čelit novým profesním výzvám jako šéfkuchař ALCRON restaurantu. Alcron je pro mě ikonou, místem s obrovskou tradicí a historií, kde působilo mnoho kuchařských hvězd,“ popisuje Richard. „Líbí se mi, jak místo po renovaci vypadá i jakým směrem se ubírá. Je pro mne velkým zdrojem inspirace a navíc se zde pro mne otevírá opravdu široký prostor, který lze dále rozvíjet.“
Nové menu v Alcronu spojuje sezónnost s inovativním přístupem k lokálním surovinám i světovými trendy a technikami, které Richard Bielik oblíbil. Výsledkem jsou pokrmy, které nejenže zaujmou vizuálně, ale i vynikají plnou chutí a propracovaností – komplexnost je zde zřejmá v každém detailu.
Richardovým cílem je nabídnout hostům Alcronu moderní kuchyni v příjemném, přátelském prostředí s otevřenou atmosférou. Místo, kam se budou rádi vracet nejen se svými blízkými, ale i obchodními partnery, a kde si vychutnají pokrmy jak milovníci masa, tak i vegetariáni. Kromě stálého menu, které se pravidelně obměňuje podle dostupnosti surovin a aktuální inspirace, zůstane v nabídce i lunch menu.
Josef objel půlku světa a vařil na spoustě zajímavých míst. Přitom chybělo málo, a jeden z talentů současné české gastro scény vůbec nevařil. Když se totiž Josef Křížek rozhodoval, co bude dělat, váhal mezi prací se dřevem a prací s jídlem.
Za to, co umí, vděčí šéfkuchařům a báječným kolegům, od nichž se učil. Hned po maturitě odjel do Londýna a vařil sedm let pod skvělými šéfkuchaři z Austrálie. Poté vařil například v luxusem vonícím Abú Dhabí a pomohl tam otevřít několik restaurací.
Následně zakotvil v Čechách a vařil v týmu fine dining restaurace Augustine a následně ve zcela odlišném konceptu restaurace Červený Jelen.
Čerstvě od září 2023 najdete Josefa Křížka v pražském Alcronu na pozici Executive Chef. „Je to zajímavá změna nejen čistě profesně – z pohledu profesního růstu, ale i tím, že se od masa posouvám mnohem více k zelenině“, vysvětluje Josef. Na jaře 2023 jste Josefa mohli zaregistrovat jako kouče Františka Hrdiny na nejprestižnější kuchařské soutěži Bocuse d’Or, která se konala v pražském O2 Universum (bylo z toho 4. místo).
Náš F&B manažer Lukáš, který se po letech strávených v zahraničí vrátil do Čech, je člověk na pravém místě. Gastronomie je pro něj totiž nejen prací, ale hlavně koníčkem. U nás v hotelu dbá na bezproblémový provoz restaurace, baru, terasy a konferenčních prostor. Na ranní kávu rád zavíta do Karlína či Vinohrad, kde je spousta příjemných míst na posezení u dobré kávy, na procházku pak do Stromovky nebo do ikonických uliček Nového Světa.
Richard Bielik je absolventem Vysoké školy hotelové v Praze. Tento inovativní a kreativní šéfkuchař zahájil svou profesní kariéru na rodném Slovensku, následně působil v předních pražských hotelech Mandarin Oriental, The Grand Mark, Augustine či Le Palais. Za zmínku jistě stojí i jeho působení v londýnské Kitchen W8 s jednou michelinskou hvězdou nebo podnicích La Bottega Tusarova, Café Lounge či Taro. Jeho posledním působištěm byla restaurace Zem v hotelu Andaz, na jejímž konceptu a úspěchu se podílel od samého počátku.
„Mám rád kreativní prostředí a rozmanitost, proto jsem se rozhodl čelit novým profesním výzvám jako šéfkuchař ALCRON restaurantu. Alcron je pro mě ikonou, místem s obrovskou tradicí a historií, kde působilo mnoho kuchařských hvězd,“ popisuje Richard. „Líbí se mi, jak místo po renovaci vypadá i jakým směrem se ubírá. Je pro mne velkým zdrojem inspirace a navíc se zde pro mne otevírá opravdu široký prostor, který lze dále rozvíjet.“
Nové menu v Alcronu spojuje sezónnost s inovativním přístupem k lokálním surovinám i světovými trendy a technikami, které Richard Bielik oblíbil. Výsledkem jsou pokrmy, které nejenže zaujmou vizuálně, ale i vynikají plnou chutí a propracovaností – komplexnost je zde zřejmá v každém detailu.
Richardovým cílem je nabídnout hostům Alcronu moderní kuchyni v příjemném, přátelském prostředí s otevřenou atmosférou. Místo, kam se budou rádi vracet nejen se svými blízkými, ale i obchodními partnery, a kde si vychutnají pokrmy jak milovníci masa, tak i vegetariáni. Kromě stálého menu, které se pravidelně obměňuje podle dostupnosti surovin a aktuální inspirace, zůstane v nabídce i lunch menu.
Josef objel půlku světa a vařil na spoustě zajímavých míst. Přitom chybělo málo, a jeden z talentů současné české gastro scény vůbec nevařil. Když se totiž Josef Křížek rozhodoval, co bude dělat, váhal mezi prací se dřevem a prací s jídlem.
Za to, co umí, vděčí šéfkuchařům a báječným kolegům, od nichž se učil. Hned po maturitě odjel do Londýna a vařil sedm let pod skvělými šéfkuchaři z Austrálie. Poté vařil například v luxusem vonícím Abú Dhabí a pomohl tam otevřít několik restaurací.
Následně zakotvil v Čechách a vařil v týmu fine dining restaurace Augustine a následně ve zcela odlišném konceptu restaurace Červený Jelen.
Čerstvě od září 2023 najdete Josefa Křížka v pražském Alcronu na pozici Executive Chef. „Je to zajímavá změna nejen čistě profesně – z pohledu profesního růstu, ale i tím, že se od masa posouvám mnohem více k zelenině“, vysvětluje Josef. Na jaře 2023 jste Josefa mohli zaregistrovat jako kouče Františka Hrdiny na nejprestižnější kuchařské soutěži Bocuse d’Or, která se konala v pražském O2 Universum (bylo z toho 4. místo).
Náš F&B manažer Lukáš, který se po letech strávených v zahraničí vrátil do Čech, je člověk na pravém místě. Gastronomie je pro něj totiž nejen prací, ale hlavně koníčkem. U nás v hotelu dbá na bezproblémový provoz restaurace, baru, terasy a konferenčních prostor. Na ranní kávu rád zavíta do Karlína či Vinohrad, kde je spousta příjemných míst na posezení u dobré kávy, na procházku pak do Stromovky nebo do ikonických uliček Nového Světa.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Přijmout“ souhlasíte s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.
Funkční
Vždy aktivní
Nezbytné cookies zajišťují klíčové funkce webových stránek jako jsou zabezpečení, správa sítě, přístupnost a základní statistiky o návštěvnících. Tyto cookies můžete vypnout změnou nastavení svého prohlížeče, toto ovšem může mít vliv na fungování stránek.
Technické
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.Ty nám umožňují rozpoznat a spočítat množství návštěvníků a zjistit, jak se návštěvníci při používání našich webových stránek pohybují. To nám pomáhá zlepšovat fungování našich webových stránek, například tím, že pak můžeme lépe zajistit, aby uživatelé snadno našli to, co hledají.
Marketingové
Soubory cookie reklamy se používají k doručování návštěvníků přizpůsobenými reklamami na základě stránek, které navštívili dříve, a k analýze účinnosti reklamní kampaně.