DSC 8891Z scaled

Richard Bielik

Head Chef

Richard Bielik je absolventem Vysoké školy hotelové v Praze. Tento inovativní a kreativní šéfkuchař zahájil svou profesní kariéru na rodném Slovensku, následně působil v předních pražských hotelech Mandarin Oriental, The Grand Mark, Augustine či Le Palais. Za zmínku jistě stojí i jeho působení v londýnské Kitchen W8 s jednou michelinskou hvězdou nebo podnicích La Bottega Tusarova, Café Lounge či Taro. Jeho posledním působištěm byla restaurace Zem v hotelu Andaz, na jejímž konceptu a úspěchu se podílel od samého počátku.

„Mám rád kreativní prostředí a rozmanitost, proto jsem se rozhodl čelit novým profesním výzvám jako šéfkuchař ALCRON restaurantu. Alcron je pro mě ikonou, místem s obrovskou tradicí a historií, kde působilo mnoho kuchařských hvězd,“ popisuje Richard. „Líbí se mi, jak místo po renovaci vypadá i jakým směrem se ubírá. Je pro mne velkým zdrojem inspirace a navíc se zde pro mne otevírá opravdu široký prostor, který lze dále rozvíjet.“

Nové menu v Alcronu spojuje sezónnost s inovativním přístupem k lokálním surovinám i světovými trendy a technikami, které Richard Bielik oblíbil. Výsledkem jsou pokrmy, které nejenže zaujmou vizuálně, ale i vynikají plnou chutí a propracovaností – komplexnost je zde zřejmá v každém detailu.

Richardovým cílem je nabídnout hostům Alcronu moderní kuchyni v příjemném, přátelském prostředí s otevřenou atmosférou. Místo, kam se budou rádi vracet nejen se svými blízkými, ale i obchodními partnery, a kde si vychutnají pokrmy jak milovníci masa, tak i vegetariáni. Kromě stálého menu, které se pravidelně obměňuje podle dostupnosti surovin a aktuální inspirace, zůstane v nabídce i lunch menu.

NÁŠ TÝM

Almanac 25 07 Elias 25 06 28155 websize

Lukáš Matulík

Bar Manažer

Lukáš je bar manažerem Alcron Baru. Za barem působí více než deset let a během této doby prošel všemi pozicemi v různorodých typech podniků. Díky tomu získal komplexní pohled na barmanské řemeslo, které neustále rozvíjí. Je vystudovaný fotograf a vášnivý cestovatel – navštívil více než třicet zemí, z nichž čerpá inspiraci pro tvorbu chutí i atmosféry. Zkušenosti nasbírané na prestižních školeních a v koktejlových barech po celém světě dnes s kreativitou uplatňuje právě v Alcron Baru, kde se každý koktejl stává jedinečným chuťovým příběhem.

Alcron restaurace 03 25 14399 websize

Šimon Hajník

Restaurant Supervisor

Šimona kouzlo gastronomie učarovalo náhodou. První zkušenosti sbíral v nejluxusnějším hotelu v Praze – ve Four Seasons Hotel Prague, kde se zrodila láska na první pohled, která trvá už deset let.

Výzvu v podobě znovuotevření ikonické pražské restaurace Alcron s novým konceptem přijal s nadšením – a stále ho baví. Věří, že jídlo spojuje lidi a pomáhá tvořit vzpomínky, které přetrvávají.

Kromě práce studuje na Vysoké škole ekonomické v Praze, obor Turismus a hospitality management.

Ve volném čase ho nejčastěji najdete na fotbale v Edenu nebo na cestě za nejlepší svíčkovou na smetaně v Česku. Máte tip? Dejte vědět!

Almanac restaurace 30232 websize 1

Josef Křížek

EXECUTIVE CHEF

Josef objel půlku světa a vařil na spoustě zajímavých míst. Přitom chybělo málo, a jeden z talentů současné české gastro scény vůbec nevařil. Když se totiž Josef Křížek rozhodoval, co bude dělat, váhal mezi prací se dřevem a prací s jídlem.

Za to, co umí, vděčí šéfkuchařům a báječným kolegům, od nichž se učil. Hned po maturitě odjel do Londýna a vařil sedm let pod skvělými šéfkuchaři z Austrálie. Poté vařil například v luxusem vonícím Abú Dhabí a pomohl tam otevřít několik restaurací.

Následně zakotvil v Čechách a vařil v týmu fine dining restaurace Augustine a následně ve zcela odlišném konceptu restaurace Červený Jelen.

Čerstvě od září 2023 najdete Josefa Křížka v pražském Alcronu na pozici Executive Chef. „Je to zajímavá změna nejen čistě profesně – z pohledu profesního růstu, ale i tím, že se od masa posouvám mnohem více k zelenině“, vysvětluje Josef. Na jaře 2023 jste Josefa mohli zaregistrovat jako kouče Františka Hrdiny na nejprestižnější kuchařské soutěži Bocuse d’Or, která se konala v pražském O2 Universum (bylo z toho 4. místo).

Almanac 25 07 Elias 25 06 28028 websize

Lukáš Hrdý

EAM, Director of Food & Beverage

Náš ředitel F&B Lukáš, který se po letech strávených v zahraničí vrátil do Čech, je člověk na pravém místě. Gastronomie je pro něj totiž nejen prací, ale hlavně koníčkem. U nás v hotelu dbá na bezproblémový provoz restaurace, baru, terasy a konferenčních prostor. Na ranní kávu rád zavíta do Karlína či Vinohrad, kde je spousta příjemných míst na posezení u dobré kávy, na procházku pak do Stromovky nebo do ikonických uliček Nového Světa.

Almanac 25 07 Elias 25 06 27887 websize

Martin Šmíd

Restaurant Supervisor

Představujeme vám Martina, našeho Restaurant Supervisora.

V gastronomii se pohybuje více než 15 let – obor ho dlouhodobě naplňuje svou dynamikou, smyslem pro detail i možností pracovat s lidmi. První zásadní zkušenosti získal jako sommeliér a číšník v La Bottega di Finestra, později ho profesně i lidsky formovalo šestileté působení ve vinném baru Bokovka, kde se ponořil hlouběji do světa vína a služeb na vysoké úrovni.

V současnosti působí jako supervisor v hotelové restauraci, kde má na starosti hladký chod směn, trénink týmu a také selekci vín. Hledání rovnováhy mezi precizností, péčí o detail a přirozenou lidskostí vnímá jako klíč k tomu, aby se z obyčejné návštěvy stal skutečný zážitek.

Ve volném čase vyráží nejraději na silniční kolo, cvičí nebo tráví čas s přítelkyní, která pro něj představuje důležité zázemí i inspiraci. Rád cestuje – nejvíce ho okouzlilo Portugalsko. Miluje dobré jídlo, vaření a nedá dopustit na sklenku šampaňského nebo krásné nebbiolo z Piemontu. Gastronomie pro něj není jen zaměstnání – je to způsob života.