alcron restaurant logo black 01

Inovovaná legenda pražské kuchyně

Almanac brezen VTS 3716

Inovovaná legenda pražské kuchyně

Právě na tomto místě se psala historie české kuchyně. Alcron je od roku 1932 etalonem kulinářského umění v zemi, proslulý nejlepší gastronomií a poskytovanými službami. Nyní se svěžím a moderním designem restaurace krásně zdůrazňuje své historické prvky včetně křišťálových lustrů a legendární kvalitu jídla. Plné využití potenciálu místních surovin a etická příprava pokrmů vytváří autentický zážitek pro vaše chuťové pohárky.

Objevujte vzrušující nové chutě. Naše koncepce plant-forward navazuje na bohatou tradici středoevropské kuchyně v modernějším a atraktivnějším hávu. Chuťově bohaté pokrmy na rostlinné bázi, striktně se však tímto směrem nevymezuje. Co to znamená? Můžete se těšit na večeři bez kompromisu se všemi přáteli, vegetariány i masožravci. A co může být lepší.

Klíčová je pro nás kvalita ingrediencí, která v maximální možné míře pochází od lokálních dodavatelů. Na scénu se u nás dostanou často podceňované či méně známé suroviny, díky nimž získá lokální kuchyně další rozměr.

ALCRON RESTAURANT

Alcron není jen hotel, je to jedno z nejzásadnějších míst moderní české gastronomie. Historické místo, kde se již po desítky let potkává skvělá kuchyně s perfektním servisem a pečlivě vybranými víny.

VÍNO V ALCRONU

Nejdůležitějším atributem při výběru vín pro nás není místo původu, odrůda, ročník či slavné jméno, ale jeho charakter. Proto v našem lístku naleznete jak velmi tradiční vína z vinařství jejichž jméno je pevně vryto do vinařské mapy Evropy již po staletí, tak vína od mladých vinařů, kteří díky své píli a talentu přinášejí nové zážitky do našich sklenic. Ať už je to sklenička, láhev nebo párování s vaším menu, rádi vám pomůžeme vybrat správné víno k vašemu pokrmu či speciální příležitosti.

VÍNO V ALCRONU

Almanac 24 03 VTS 4331 lowres

BUSINESS LUNCH V ALCRONU

Almanac 24 03 VTS 3768 1

BUSINESS LUNCH V ALCRONU

S potěšením vás zveme do legendární restaurace Alcron na nové obědové menu. Tým kuchařů v čele s Richardem Bielikem pro vás každý týden připravuje originální pokrmy v souladu s konceptem „Plant forward“. Dopřejte si polední pauzu se svými kolegy či obchodními partnery v příjemném prostředí a zažijte kulinářské dobrodružství nové generace.

ALCRON RESTAURANT

Legenda, která nikdy nezapomíná na aktuální trendy a touhy svých zákazníků. Láska je totiž ze všech koření nejlepší.

POHOSTINNOST V SOUKROMÍ

AlmanacXAlcronPrague Restaurant 1 ©Marion Payr 5

POHOSTINNOST V SOUKROMÍ

Privátní část restaurace s kapacitou pro 16 osob nabízí jedinečný kulinářský zážitek v intimní atmosféře. Je ideálním místem pro obchodní jednání, soukromý oběd nebo večeři a je dokonalým místem pro příjemné stolování v Praze s nádherným původním onyxovým krbem a osvětlením ve stylu art deco.

NÁŠ TÝM

richard bielik vyska

Richard Bielik

Head Chef

Richard Bielik je absolventem Vysoké školy hotelové v Praze. Tento inovativní a kreativní šéfkuchař zahájil svou profesní kariéru na rodném Slovensku, následně působil v předních pražských hotelech Mandarin Oriental, The Grand Mark, Augustine či Le Palais. Za zmínku jistě stojí i jeho působení v londýnské Kitchen W8 s jednou michelinskou hvězdou nebo podnicích La Bottega Tusarova, Café Lounge či Taro. Jeho posledním působištěm byla restaurace Zem v hotelu Andaz, na jejímž konceptu a úspěchu se podílel od samého počátku.

„Mám rád kreativní prostředí a rozmanitost, proto jsem se rozhodl čelit novým profesním výzvám jako šéfkuchař ALCRON restaurantu. Alcron je pro mě ikonou, místem s obrovskou tradicí a historií, kde působilo mnoho kuchařských hvězd,“ popisuje Richard. „Líbí se mi, jak místo po renovaci vypadá i jakým směrem se ubírá. Je pro mne velkým zdrojem inspirace a navíc se zde pro mne otevírá opravdu široký prostor, který lze dále rozvíjet.“

Nové menu v Alcronu kombinuje sezónnost s inovativním přístupem k lokálním surovinám i světovými trendy a oblíbenými technikami nového šéfkuchaře. Výslednou fúzí jsou pokrmy, u kterých hosté ocení nejen lákavý vzhled, ale i plnou chuť a propracovanost – prostě komplexnost v pravém slova smyslu.

„Mým cílem je představit plant-forward pokrmy v atraktivní podobě. Tak, aby působily lákavě a lidé toužili po tom je ochutnat. Držet se budu svého tradičního pojetí – pokrmy budou lehké, intenzivně vychucené, komplexní. Menu bude vycházet ze sezónnosti a momentální inspirace. Pravidelně bude obměňováno, aby si hosté mohli užít různorodost,“ vysvětluje Richard.

Richardovým posláním je nabídnout hostům Alcronu zajímavou kuchyni v rodinném, přátelském prostředí s otevřenou atmosférou. V prostředí, kam se budou rádi vracet se svou rodinou, přáteli i obchodními partnery a kde si vychutnají lákavé a chutné pokrmy milovníci masa bok boku s těmi, co preferují pokrmy na rostlinné bázi. Kromě stálého menu, jehož podoba se podle dostupnosti surovin a aktuální inspirace bude pravidelně měnit, zůstane v nabídce Alcronu i lunch menu.

Alcron Prague – Petr Kuděj Restaurant Supervisor

Petr Kuděj

Restaurant Supervisor

Petr říká: „Gastronomie je kulinářské umění, které je třeba vnímat všemi smysly. Rád objevuji netradiční kombinace chutí a užívám si komunikaci s hosty. Vždy se dozvím něco nového.

Po studiích a několika stážích ve slunné Itálii jsem se vydal nasbírat pracovní zkušenosti do Anglie. V Česku jsem několik let pracoval pro Zátiší Group v restauraci Mlýnec na pozici Chef de Rang. Později jsem měl příležitost vrátit se do Anglie, konkrétně do hotelu The Hundred House, jako zástupce manažera restaurace. V průběhu epidemie jsem zpátky doma našel uplatnění v Park Hotelu Popovičky, jako číšník a následně i jako vedoucí směny ve firmě Hájek a Boušová, kterou můžete znát pod názvem Ovocný Světozor. Nejvíc si vážím zahraničních zkušeností a všech skvělých kolegů, se kterými jsem měl možnost doposud spolupracovat.“

Josef Křížek

EXECUTIVE CHEF

Josef objel půlku světa a vařil na spoustě zajímavých míst. Přitom chybělo málo, a jeden z talentů současné české gastro scény vůbec nevařil. Když se totiž Josef Křížek rozhodoval, co bude dělat, váhal mezi prací se dřevem a prací s jídlem.

Za to, co umí, vděčí šéfkuchařům a báječným kolegům, od nichž se učil. Hned po maturitě odjel do Londýna a vařil sedm let pod skvělými šéfkuchaři z Austrálie. Poté vařil například v luxusem vonícím Abú Dhabí a pomohl tam otevřít několik restaurací.

Následně zakotvil v Čechách a vařil v týmu fine dining restaurace Augustine a následně ve zcela odlišném konceptu restaurace Červený Jelen.

Čerstvě od září 2023 najdete Josefa Křížka v pražském Alcronu na pozici Executive Chef. „Je to zajímavá změna nejen čistě profesně – z pohledu profesního růstu, ale i tím, že se od masa posouvám mnohem více k zelenině“, vysvětluje Josef. Na jaře 2023 jste Josefa mohli zaregistrovat jako kouče Františka Hrdiny na nejprestižnější kuchařské soutěži Bocuse d’Or, která se konala v pražském O2 Universum (bylo z toho 4. místo).

Alcron Prague – Lukáš Hrdý, EAM, FOOD AND BEVERAGE

Lukáš Hrdý

EAM, Director of Food & Beverage

Náš F&B manažer Lukáš, který se po letech strávených v zahraničí vrátil do Čech, je člověk na pravém místě. Gastronomie je pro něj totiž nejen prací, ale hlavně koníčkem. U nás v hotelu dbá na bezproblémový provoz restaurace, baru, terasy a konferenčních prostor. Na ranní kávu rád zavíta do Karlína či Vinohrad, kde je spousta příjemných míst na posezení u dobré kávy, na procházku pak do Stromovky nebo do ikonických uliček Nového Světa.

Alcron Prague – Tomáš Vostradovský, RESTAURANT MANAGER

Tomáš Vostradovský

Restaurant Manager

„Mám to rád, proto to dělám“ Tomášova odpověď na otázku, proč zrovna gastronomie. Tomáš má rád dobré jídlo, pití a ruch restaurace. Díky své zvědavosti měl možnost zažít jak fungují top restaurace v Londýně, Oslu, Kodani a u nás v Praze. Velkou zálibou se mu i díky působení v Grand Cru za dob Honzi Punčocháře stalo víno. Tomášovi se postupně podařilo složit sommeliérské zkoušky WSET Advanced a Court of Master Sommeliers Certified.

Tak přijďte za Tomášem a jeho týmem ochutnat skvělé pokrmy a k tomu správnou skelnici č iláhev vína..

NADCHÁZEJÍCÍ UDÁLOSTI

Almanac BBQ 24 06 VTS 0268 lowres
Almanac BBQ 24 06 VTS 0268 lowres

GRILOVÁNÍ NA TERASE ALCRON RESTAURANT!

Restaurace
13. 07. 2024
Připravte se na grilování! Od 13. července startujeme naši grilovací sezónu na terase! Za 1 690 Kč si užijete neomezený all-inclusive zážitek, kde můžete jíst a pít, co hrdlo ráčí. Naši šéfkuchaři se nechali unést svěžestí, barvami a vůněmi léta, a také svými oblíbenými grilovacími večírky s přáteli a rodinou, aby vám nabídli…
Připravte se na grilování! Od 13. července startujeme naši grilovací sezónu na terase! Za 1 690 Kč si užijete neomezený all-inclusive zážitek, kde…

ALCRON Restaurant přináší prémiové plant-forward menu pod taktovkou nového šéfkuchaře Richarda Bielika

ALMANAC X PRAGUE
Ikonický ALCRON restaurant oslavil…
ČT
11. 04. 2024

Sledujte nás také na instagramu

S příchodem léta se mění sezónní suroviny, a právě teď je nejlepší čas posunout naše menu dál. Přinášíme vám lehké, svěží a netradiční chutě. 🍉

Ochutnejte vodní meloun marinovaný v rooibos čaji s okurkově mátovým gelem, marinovanými višněmi, fermentovanými ředkvičkami, lískovými ořechy a meduňkou. ♥️

Těšíme se na vaši návštěvu! 🌿 #alcronrestaurant
:
:
:
#kamvpraze #objevprahu #praha1 #praguegram #praha❤️ #prahacity #prahagram #cesko #visitcz
...

When @lujindrakskrivankova creates magic for @alcronrestaurantprague 🪄🎨
.
.
.
#alcronrestaurant #luskrivankova #art #artist #umelec #umelkyne #praha #praguefoodiemap #kamvprazenajidlo #kamvpraze #gastromapa #artwork #new #neonlights #restaurant #collaboration
...

🔥 Get ready to fire up the grill! Starting July 13th, we’re kicking off our summer BBQ season on our terrace! For just 1690 CZK, enjoy an all-inclusive, unlimited feast where you can eat and drink to your heart’s content. 🥂🍖 Our friends at @prosekarna will take care of the drinks. Join us every Saturday from 12:30 PM to 4:00 PM all summer long. Reservations are a must! See you there! 🌞🍹 #SummerBBQ #AllInclusive #GrillSeason
———————————————————————————————-

🇨🇿🔥 Připravte se na grilování! Od 13. července startujeme naši grilovací sezónu na terase! Za 1690 Kč si užijete neomezený all-inclusive zážitek, kde můžete jíst a pít, co hrdlo ráčí. 🥂🍖 O alkohol se postará Prosekárna. Grilování bude probíhat celé léto každou sobotu od 12:30 do 16:00. Rezervace nutná! Těšíme se na vás! 🌞🍹 #alcronrestaurant
.
.
.
.
#kamvpraze #objevprahu #igerscz #igcz #praha #jidlo #restaurace #terasa #mnam
...

🎉 Náš šéfkuchař @richardbielik má rozhovor v aktuálním čísle časopisu @mariannemagazine ! 🌟 Přečtěte si o jeho kulinářských dobrodružstvích a inspiracích, které ho vedly na vrchol gastronomického světa. 📖👨‍🍳 #ChefLife #RichardBielik #Marianne #alcronprague ...

📢 Zveme vás na business lunch v naší restauraci! 🥗🍽️

Přijďte si užít skvělé jídlo a příjemnou atmosféru každý všední den od pondělí do pátku, v časech od 12:00 do 15:00. Ideální příležitost pro pracovní schůzky nebo relaxaci s kolegy. Těšíme se na vás! 😊#alcronrestaurant
.
.
.
.
#kamvpraze #objevprahu #praha1 #praguegram #praha #jidlo #gastronomie #obed #obedovemenu #obedy
...

Sezóna chřestu pomalu končí a my v kuchyni pro vás připravujeme další novinky. Stále však máte čas přijít ochutnat naše inovativní rostlinné pokrmy, které jsou inspirovány našimi tradicemi.💚

Jedním z nich je určitě hrachová kaše, na kterou má každý z nás určitě nějaké vzpomínky.

Naším cílem bylo vytvořit hrachovou kaši, kterou bude milovat každý.

Hrachová kaše | grilovaný chřest | hrách | marinovaná okurka a červená cibule | pórkový popel | meduňka | petrželový olej
.
.
.
.
#alcronrestaurant #restaurace #jidlo #sefkuchar #richardbielik #jidlo #mnam #vecere #hrachovakase
...

Vyhrajte jedinečnou zážitkovou večeři pro gurmány!🍴

Toužíte po výjimečném kulinářském zážitku? V naší renomované restauraci Alcron máte šanci vyhrát exkluzivní 4chodové degustační menu, které doprovází pečlivě vybraná vína od našeho someliéra. 🍷✨

Navíc se setkáte s naším šéfkuchařem Richardem, který vám odhalí tajemství každého chodu a podělí se o své jedinečné příběhy. 🍽️👨‍🍳

Jak se zapojit do soutěže:

1. Sledujte @alcronrestaurantprague na Instagramu
2. Dejte tomuto příspěvku like ❤️
3. Označte v komentářích osobu, kterou byste vzali s sebou (každé označení je jeden vstup do soutěže!)

Soutěž končí 15.6. Výherce oznámíme 17.6. Přejeme hodně štěstí! 🍀

*Tato soutěž není sponzorována, podporována ani spravována Instagramem. Pro účast musíte být starší 18 let.*
...

Provozní doba

Pondělí

12:00 – 15:00

Úterý

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Středa

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Čtvrtek

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Pátek

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Sobota

18:00 – 23:00

Poslední objednávka oběda ve 14:30 hod.
Poslední objednávka večeře ve 21:30 hod.