„Mám to rád, proto to dělám“ Tomášova odpověď na otázku proč zrovna gastronomie. Mám rád dobré jídlo, pití a ruch restaurace. Díky své zvědavosti jsem měl možnost zažít, jak fungují top restaurace v Londýně, Oslu, Kodani a u nás v Praze. Velkou zálibou se mi i díky působení v Grand Cru za dob Honzi Punčocháře stalo víno. Takže se mi postupně podařilo složit sommeliérské zkoušky WSET Advanced a Court of Master Sommeliers Certified.
Tak přijďte, rád se o Vás se svým týmem postarám a najdu tu správnou láhev pro Vás.
NÁŠ TÝM
Petr Kuděj
Restaurant Supervisor
„Gastronomie je kulinářské umění, které je třeba vnímat všemi smysly. Rád objevuji netradiční kombinace chutí a užívám si komunikaci s hosty. Vždy se dozvím něco nového.
Po studiích a několika stážích ve slunné Itálii jsem se vydal nasbírat pracovní zkušenosti do Anglie. V Česku jsem několik let pracoval pro Zátiší Group v restauraci Mlýnec na pozici Chef de Rang. Později jsem měl příležitost vrátit se do Anglie, konkrétně do hotelu The Hundred House, jako zástupce manažera restaurace. V průběhu epidemie jsem zpátky doma našel uplatnění v Park Hotelu Popovičky, jako číšník a následně i jako vedoucí směny ve firmě Hájek a Boušová, kterou můžete znát pod názvem Ovocný Světozor. Nejvíc si vážím zahraničních zkušeností a všech skvělých kolegů, se kterými jsem měl možnost doposud spolupracovat.“
Po úzké spolupráci s některými světově proslulými šéfkuchaři včetně Andrewa Clatwothyho z dánské restaurace Meille, thajské šéfkuchařky Dak Wichangoen z kodaňské michelinské restaurace KiinKiin a šéfkuchaře Daniela Georgieva z německé restaurace Ratsstuben, která se pyšní taktéž michelinskou hvězdou, přináší Eliška bohaté znalosti a zkušenosti do Almanac X Prague.
Eliška vytvořila menu Alcron restaurace s cílem vyzdvihnout české suroviny pocházejících z místních zdrojů s důrazem na využití zeleniny jako hlavní ingredience a její kompletní zpracování, což splňuje požadavek na výrobu kvalitních pokrmů.
Co ji v oboru nejvíce baví a proč se rozhodla využít příležitosti k vedení kompletní nabídky gastronomie v Almanac X Prague?
„Na oboru gastromie mě nejvíce baví rozmanitost, možnost se neustále učit novým věcem, objevovat a přijímat nové výzvy, které mě posouvají dál a otvírají mi nové dveře k dalšímu profesnímu posunu. I to je vlastně důvod, proč jsem přijala nabídku být součástí tohoto nového konceptu Almanac X. A pokud během toho mohu potkat hosty, kteří od nás odcházejí spokojeni, tak je to ta nejlepší zpětná vazba, že to, co děláme, má smysl.“
Na profesi se mi líbí minimalismus, lokální produkty, maximální využití surovin a nádech historie, který si můžete dát do sklenice, což odráží naši spolupráci s Karlem. Mým oblíbeným by byly jednoduché highbally, jako je Americano. V Praze nejraději navštěvuji italské restaurace, kde se můžete spojit s procházkou v krásných uličkách města nebo si dát skleničku v některém z vyhlášených barů.
Během školních let v rámci exkurze jsme navštívili hotel Alcron, který mi utkvěl v paměti jako jeden z hotelů s krásnou atmosférou a designem, byl to v té době zážitek. Nicméně před Alcronem přišla možnost pracovat v hotelu Hilton. Díky kvalitnímu personálu a zázemí silné společnosti jsem mohl sbírat zkušenosti v mezinárodním prostředí. A nyní již 7 let pracuji v hotelu Alcron, konkrétně na baru. Můj oblíbený kolega je Alan z recepce, vždy v dobré náladě a umí si se vším poradit. Doporučuji navštívit Marthy ´s Kitchen. Podávají tam nejen výborné snídaně, ale i dezerty.
Náš F&B manažer Lukáš, který se po letech strávených v zahraničí vrátil do Čech, je člověk na pravém místě. Gastronomie je pro něj totiž nejen prací, ale hlavně koníčkem. U nás v hotelu dbá na bezproblémový provoz restaurace, baru, terasy a konferenčních prostor. Na ranní kávu rád zavíta do Karlína či Vinohrad, kde je spousta příjemných míst na posezení u dobré kávy, na procházku pak do Stromovky nebo do ikonických uliček Nového Světa.
„Gastronomie je kulinářské umění, které je třeba vnímat všemi smysly. Rád objevuji netradiční kombinace chutí a užívám si komunikaci s hosty. Vždy se dozvím něco nového.
Po studiích a několika stážích ve slunné Itálii jsem se vydal nasbírat pracovní zkušenosti do Anglie. V Česku jsem několik let pracoval pro Zátiší Group v restauraci Mlýnec na pozici Chef de Rang. Později jsem měl příležitost vrátit se do Anglie, konkrétně do hotelu The Hundred House, jako zástupce manažera restaurace. V průběhu epidemie jsem zpátky doma našel uplatnění v Park Hotelu Popovičky, jako číšník a následně i jako vedoucí směny ve firmě Hájek a Boušová, kterou můžete znát pod názvem Ovocný Světozor. Nejvíc si vážím zahraničních zkušeností a všech skvělých kolegů, se kterými jsem měl možnost doposud spolupracovat.“
Po úzké spolupráci s některými světově proslulými šéfkuchaři včetně Andrewa Clatwothyho z dánské restaurace Meille, thajské šéfkuchařky Dak Wichangoen z kodaňské michelinské restaurace KiinKiin a šéfkuchaře Daniela Georgieva z německé restaurace Ratsstuben, která se pyšní taktéž michelinskou hvězdou, přináší Eliška bohaté znalosti a zkušenosti do Almanac X Prague.
Eliška vytvořila menu Alcron restaurace s cílem vyzdvihnout české suroviny pocházejících z místních zdrojů s důrazem na využití zeleniny jako hlavní ingredience a její kompletní zpracování, což splňuje požadavek na výrobu kvalitních pokrmů.
Co ji v oboru nejvíce baví a proč se rozhodla využít příležitosti k vedení kompletní nabídky gastronomie v Almanac X Prague?
„Na oboru gastromie mě nejvíce baví rozmanitost, možnost se neustále učit novým věcem, objevovat a přijímat nové výzvy, které mě posouvají dál a otvírají mi nové dveře k dalšímu profesnímu posunu. I to je vlastně důvod, proč jsem přijala nabídku být součástí tohoto nového konceptu Almanac X. A pokud během toho mohu potkat hosty, kteří od nás odcházejí spokojeni, tak je to ta nejlepší zpětná vazba, že to, co děláme, má smysl.“
Na profesi se mi líbí minimalismus, lokální produkty, maximální využití surovin a nádech historie, který si můžete dát do sklenice, což odráží naši spolupráci s Karlem. Mým oblíbeným by byly jednoduché highbally, jako je Americano. V Praze nejraději navštěvuji italské restaurace, kde se můžete spojit s procházkou v krásných uličkách města nebo si dát skleničku v některém z vyhlášených barů.
Během školních let v rámci exkurze jsme navštívili hotel Alcron, který mi utkvěl v paměti jako jeden z hotelů s krásnou atmosférou a designem, byl to v té době zážitek. Nicméně před Alcronem přišla možnost pracovat v hotelu Hilton. Díky kvalitnímu personálu a zázemí silné společnosti jsem mohl sbírat zkušenosti v mezinárodním prostředí. A nyní již 7 let pracuji v hotelu Alcron, konkrétně na baru. Můj oblíbený kolega je Alan z recepce, vždy v dobré náladě a umí si se vším poradit. Doporučuji navštívit Marthy ´s Kitchen. Podávají tam nejen výborné snídaně, ale i dezerty.
Náš F&B manažer Lukáš, který se po letech strávených v zahraničí vrátil do Čech, je člověk na pravém místě. Gastronomie je pro něj totiž nejen prací, ale hlavně koníčkem. U nás v hotelu dbá na bezproblémový provoz restaurace, baru, terasy a konferenčních prostor. Na ranní kávu rád zavíta do Karlína či Vinohrad, kde je spousta příjemných míst na posezení u dobré kávy, na procházku pak do Stromovky nebo do ikonických uliček Nového Světa.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční
Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.