Alcron Prague – Lukáš Hrdý, EAM, FOOD AND BEVERAGE

Lukáš Hrdý

EAM, Director of Food & Beverage

Náš F&B manažer Lukáš, který se po letech strávených v zahraničí vrátil do Čech, je člověk na pravém místě. Gastronomie je pro něj totiž nejen prací, ale hlavně koníčkem. U nás v hotelu dbá na bezproblémový provoz restaurace, baru, terasy a konferenčních prostor. Na ranní kávu rád zavíta do Karlína či Vinohrad, kde je spousta příjemných míst na posezení u dobré kávy, na procházku pak do Stromovky nebo do ikonických uliček Nového Světa.

NÁŠ TÝM

DSC 8891Z scaled

Richard Bielik

Head Chef

Richard Bielik je absolventem Vysoké školy hotelové v Praze. Tento inovativní a kreativní šéfkuchař zahájil svou profesní kariéru na rodném Slovensku, následně působil v předních pražských hotelech Mandarin Oriental, The Grand Mark, Augustine či Le Palais. Za zmínku jistě stojí i jeho působení v londýnské Kitchen W8 s jednou michelinskou hvězdou nebo podnicích La Bottega Tusarova, Café Lounge či Taro. Jeho posledním působištěm byla restaurace Zem v hotelu Andaz, na jejímž konceptu a úspěchu se podílel od samého počátku.

„Mám rád kreativní prostředí a rozmanitost, proto jsem se rozhodl čelit novým profesním výzvám jako šéfkuchař ALCRON restaurantu. Alcron je pro mě ikonou, místem s obrovskou tradicí a historií, kde působilo mnoho kuchařských hvězd,“ popisuje Richard. „Líbí se mi, jak místo po renovaci vypadá i jakým směrem se ubírá. Je pro mne velkým zdrojem inspirace a navíc se zde pro mne otevírá opravdu široký prostor, který lze dále rozvíjet.“

Nové menu v Alcronu spojuje sezónnost s inovativním přístupem k lokálním surovinám i světovými trendy a technikami, které Richard Bielik oblíbil. Výsledkem jsou pokrmy, které nejenže zaujmou vizuálně, ale i vynikají plnou chutí a propracovaností – komplexnost je zde zřejmá v každém detailu.

Richardovým cílem je nabídnout hostům Alcronu moderní kuchyni v příjemném, přátelském prostředí s otevřenou atmosférou. Místo, kam se budou rádi vracet nejen se svými blízkými, ale i obchodními partnery, a kde si vychutnají pokrmy jak milovníci masa, tak i vegetariáni. Kromě stálého menu, které se pravidelně obměňuje podle dostupnosti surovin a aktuální inspirace, zůstane v nabídce i lunch menu.

Alcron restaurace 03 25 14399 websize

Šimon Hajník

Restaurant Supervisor

Šimona kouzlo gastronomie učarovalo náhodou. První zkušenosti sbíral v nejluxusnějším hotelu v Praze – ve Four Seasons Hotel Prague, kde se zrodila láska na první pohled, která trvá už deset let.

Výzvu v podobě znovuotevření ikonické pražské restaurace Alcron s novým konceptem přijal s nadšením – a stále ho baví. Věří, že jídlo spojuje lidi a pomáhá tvořit vzpomínky, které přetrvávají.

Kromě práce studuje na Vysoké škole ekonomické v Praze, obor Turismus a hospitality management.

Ve volném čase ho nejčastěji najdete na fotbale v Edenu nebo na cestě za nejlepší svíčkovou na smetaně v Česku. Máte tip? Dejte vědět!

Almanac restaurace 30232 websize 1

Josef Křížek

EXECUTIVE CHEF

Josef objel půlku světa a vařil na spoustě zajímavých míst. Přitom chybělo málo, a jeden z talentů současné české gastro scény vůbec nevařil. Když se totiž Josef Křížek rozhodoval, co bude dělat, váhal mezi prací se dřevem a prací s jídlem.

Za to, co umí, vděčí šéfkuchařům a báječným kolegům, od nichž se učil. Hned po maturitě odjel do Londýna a vařil sedm let pod skvělými šéfkuchaři z Austrálie. Poté vařil například v luxusem vonícím Abú Dhabí a pomohl tam otevřít několik restaurací.

Následně zakotvil v Čechách a vařil v týmu fine dining restaurace Augustine a následně ve zcela odlišném konceptu restaurace Červený Jelen.

Čerstvě od září 2023 najdete Josefa Křížka v pražském Alcronu na pozici Executive Chef. „Je to zajímavá změna nejen čistě profesně – z pohledu profesního růstu, ale i tím, že se od masa posouvám mnohem více k zelenině“, vysvětluje Josef. Na jaře 2023 jste Josefa mohli zaregistrovat jako kouče Františka Hrdiny na nejprestižnější kuchařské soutěži Bocuse d’Or, která se konala v pražském O2 Universum (bylo z toho 4. místo).