/

Restaurace

Alcron Restaurant – místo, kde se tradice snoubí s moderními trendy

alcronprague clanek photo 1

Hotel Alcron je pražskou ikonou již bezmála jedno století. Od svého otevření v roce 1932 byl oblíbeným hot spotem pražské smetánky i zahraničních hostů. Hotel má za sebou citlivou renovaci a v březnu letošního roku jej pod značkou Almanac X Prague čeká znovuotevření. Již nyní si však můžete vychutnat nevšední kulinářské zážitky, které nabízí Alcron Restaurant. Nová hvězda pražské gastro scény Vás určitě nezklame!

Alcron Restaurant na první pohled zaujme krásným designem, který sofistikovaně pracuje s elementy Art Deco stylu. Během renovace byly zachovány některé chráněné historické prvky, například originální křišťálové lustry nebo dřevěné obložení se světly s průsvitným mramorem. Speciální atmosféru pak dotváří moderní umělecká díla lokálních umělců.

Nabídka navazuje na bohatou tradici středoevropské kuchyně, kterou však představuje v modernějším a atraktivnějším hávu. Můžete se těšit na chuťově bohaté pokrmy, které vycházejí z konceptu plant-forward. Tento zajímavý směr preferuje pokrmy na rostlinné bázi, striktně se však tímto směrem nevymezuje.

Klíčová je kvalita ingrediencí, které v maximální možné míře pochází od lokálních dodavatelů. Na scénu se zde také dostanou často podceňované či méně známé suroviny, díky nimž získá lokální kuchyně další rozměr. V rámci filozofie udržitelnosti, které je hotelu vlastní, je důraz kladen také na přístup minimal-waste.

Nabídku pokrmů doplní výběr lokálních a řemeslných piv, místních pálenek, oblíbených českých a biodynamických vín i zajímavých koktejlů. Místní someliér je odborníkem na slovo vzatým a pomůže vám vybrat to správné víno, které dokonale podtrhne konkrétní pokrm tak, aby byl gurmánský zážitek opravdu nezapomenutelný.

Eliška Hromková – Head Chef

Menu vzniklo pod taktovkou Elišky Hromkové, mladé šéfkuchařky s velmi osobitým přístupem. Eliška pochází z jižních Čech a původně studovala architekturu, ale pak se spontánně rozhodla změnit směr. Dálkově vystudovala Střední školu gastronomickou a hotelovou v Praze a následně VŠTE v Českých Budějovicích v oboru Ekonomika podniku.

Profesně začínala v písecké restauraci Malkus v hotelu Biograf, následovalo působení na postu chef de partie v Kalina Cuisine & Vins. Eliška má za sebou i bohaté pracovní zkušenosti ze zahraničí jako sous-chef a junior sous-chef; včetně působení v michelinských restauracích – Ratsstuben (Německo – 1 hvězda) a Kiin Kiin (Dánsko – 1 hvězda), či pražském Výčepu na Korunní. Bezprostředně před svým návratem do České republiky působila v soukromém resortu na ostrově Manshausen za severním polárním kruhem.