Alcron Prague – bar, Karel Dvořáček

Karel Dvořáček

Bar Manager

Během školních let v rámci exkurze jsme navštívili hotel Alcron, který mi utkvěl v paměti jako jeden z hotelů s krásnou atmosférou a designem, byl to v té době zážitek. Nicméně před Alcronem přišla možnost pracovat v hotelu Hilton. Díky kvalitnímu personálu a zázemí silné společnosti jsem mohl sbírat zkušenosti v mezinárodním prostředí. A nyní již 7 let pracuji v hotelu Alcron, konkrétně na baru. Můj oblíbený kolega je Alan z recepce, vždy v dobré náladě a umí si se vším poradit. Doporučuji navštívit Marthy ´s Kitchen. Podávají tam nejen výborné snídaně, ale i dezerty.

NÁŠ TÝM

Alcron Prague – Petr Kuděj Restaurant Supervisor

Petr Kuděj

Restaurant Supervisor

„Gastronomie je kulinářské umění, které je třeba vnímat všemi smysly. Rád objevuji netradiční kombinace chutí a užívám si komunikaci s hosty. Vždy se dozvím něco nového.

Po studiích a několika stážích ve slunné Itálii jsem se vydal nasbírat pracovní zkušenosti do Anglie. V Česku jsem několik let pracoval pro Zátiší Group v restauraci Mlýnec na pozici Chef de Rang. Později jsem měl příležitost vrátit se do Anglie, konkrétně do hotelu The Hundred House, jako zástupce manažera restaurace. V průběhu epidemie jsem zpátky doma našel uplatnění v Park Hotelu Popovičky, jako číšník a následně i jako vedoucí směny ve firmě Hájek a Boušová, kterou můžete znát pod názvem Ovocný Světozor. Nejvíc si vážím zahraničních zkušeností a všech skvělých kolegů, se kterými jsem měl možnost doposud spolupracovat.“

alcron prague restaurant eliska

Eliška Hromková

Head Chef

Po úzké spolupráci s některými světově proslulými šéfkuchaři včetně Andrewa Clatwothyho z dánské restaurace Meille, thajské šéfkuchařky Dak Wichangoen z kodaňské michelinské restaurace KiinKiin a šéfkuchaře Daniela Georgieva z německé restaurace Ratsstuben, která se pyšní taktéž michelinskou hvězdou, přináší Eliška bohaté znalosti a zkušenosti do Almanac X Prague.

Eliška vytvořila menu Alcron restaurace s cílem vyzdvihnout české suroviny pocházejících z místních zdrojů s důrazem na využití zeleniny jako hlavní ingredience a její kompletní zpracování, což splňuje požadavek na výrobu kvalitních pokrmů.

Co ji v oboru nejvíce baví a proč se rozhodla využít příležitosti k vedení kompletní nabídky gastronomie v Almanac X Prague?

„Na oboru gastromie mě nejvíce baví rozmanitost, možnost se neustále učit novým věcem, objevovat a přijímat nové výzvy, které mě posouvají dál a otvírají mi nové dveře k dalšímu profesnímu posunu. I to je vlastně důvod, proč jsem přijala nabídku být součástí tohoto nového konceptu Almanac X. A pokud během toho mohu potkat hosty, kteří od nás odcházejí spokojeni, tak je to ta nejlepší zpětná vazba, že to, co děláme, má smysl.“

Alcron Prague – bar, Charlie Lorenzi

Charlie Lorenzi

Bar Supervisor

Na profesi se mi líbí minimalismus, lokální produkty, maximální využití surovin a nádech historie, který si můžete dát do sklenice, což odráží naši spolupráci s Karlem. Mým oblíbeným by byly jednoduché highbally, jako je Americano. V Praze nejraději navštěvuji italské restaurace, kde se můžete spojit s procházkou v krásných uličkách města nebo si dát skleničku v některém z vyhlášených barů.

Alcron Prague – Lukáš Hrdý, EAM, FOOD AND BEVERAGE

Lukáš Hrdý

EAM, Food and Beverage

Náš F&B manažer Lukáš, který se po letech strávených v zahraničí vrátil do Čech, je člověk na pravém místě. Gastronomie je pro něj totiž nejen prací, ale hlavně koníčkem. U nás v hotelu dbá na bezproblémový provoz restaurace, baru, terasy a konferenčních prostor. Na ranní kávu rád zavíta do Karlína či Vinohrad, kde je spousta příjemných míst na posezení u dobré kávy, na procházku pak do Stromovky nebo do ikonických uliček Nového Světa.

Alcron Prague – Tomáš Vostradovský, RESTAURANT MANAGER

Tomáš Vostradovský

Restaurant Manager

„Mám to rád, proto to dělám“ Tomášova odpověď na otázku proč zrovna gastronomie. Mám rád dobré jídlo, pití a ruch restaurace. Díky své zvědavosti jsem měl možnost zažít, jak fungují top restaurace v Londýně, Oslu, Kodani a u nás v Praze. Velkou zálibou se mi i díky působení v Grand Cru za dob Honzi Punčocháře stalo víno. Takže se mi postupně podařilo složit sommeliérské zkoušky WSET Advanced a Court of Master Sommeliers Certified.

Tak přijďte, rád se o Vás se svým týmem postarám a najdu tu správnou láhev pro Vás.