Martin Záhumenský, talentovaný kuchař s bohatými mezinárodními zkušenostmi, bude 13. prosince hostovat v restauraci Alcron.
Martin pracoval ve více michelinských restauracích a více než 13 let působil ve Velké Británii. V italském Toskánsku vytvořil svůj vlastní projekt s názvem Pappa Mia, zaměřený na zážitkové degustace a spolupráci s místními vinaři a farmami. Také byl jedním z mentorů současného šéfkuchaře Alcronu, Richarda Bielika.
Martinův přístup k vaření se zakládá na respektu k surovinám, přičemž klíčová je pro něj jejich kvalita. Jeho styl je naturální a klade důraz na produkt jako hlavního aktéra každého pokrmu. „Jsme jen malá součást celého koloběhu, na jehož počátku stojí území, na které navazují šikovní pěstitelé a farmáři. Tento cyklus končí právě u nás kuchařů. Cesta je cíl, a moje práce, i když je velmi fyzicky i psychicky náročná, je mým velkým koníčkem a celoživotním posláním,“ vysvětluje Martin svou filozofii.
Menu, které Martin připraví pro Alcron, bude přehlídkou jeho signature pokrmů. Hosté, kteří se s jeho tvorbou dosud nesetkali, si tak budou moci snadno vytvořit představu o jeho stylu vaření, který se během dvacetileté praxe neustále vyvíjí. „Alcron je pro mě ikonou. Když slyším jeho jméno, okamžitě si vybavím jeho historii a tradici zlatých časů. Jsem velmi rád, že se tato éra Alcronu zaslouženě vrací a toto nezapomenutelné místo se dostává zpět na výsluní,“ uzavírá Martin.
Cena pro jednu osobu je 1.690 Kč, v případě zájmu lze využít také možnost vinného párování za 1.090 Kč.
Začínáme v 18:00.